Internationale Kanaries blijven schitteren

28 maart 2024

Hoe deden onze internationals het tijdens de interlandbreak?

video

Een nieuwe interlandbreak, opnieuw een resem nationale selecties voor STVV-spelers. Laten we eens kijken hoe onze Kanaries het deden in de wedstrijden voor hun landen.

België U21 - Steuckers, Delorge, Smets

Op 21 maart stond de Belgische U21 tegenover Malta. Steuckers startte aan de wedstrijd en speelde 88 minuten. In minuut 47 wist hij zelfs zijn eerste doelpunt te maken voor de nationale beloften. Matte Smets haalde voor het eerst de selectie, Mathias Delorge moest nog even geduld uitoefenen.

Vijf dagen later speelde België tegen Spanje. In deze topper maakte Mathias Delorge in minuut 62 zijn grote debuut, terwijl Jarne Steuckers 12 minuten later als invaller het veld betrad. Ook Matte Smets zat opnieuw bij de selectie, hij maakte echter nog geen speelminuten.

Japan U23 - Yamamoto, Fujita

Rihito Yamamoto en Joel Fujita kwamen op 22 en 25 maart uit voor de U23 van Japan. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Mali speelde Yamamoto de volledige wedstrijd als kapitein. Fujita kreeg een invalbeurt in minuut 76. De Japanners verloren met 1-3.

De 2de wedstrijd was er eentje tegen Oekraïne. Hier waren de rollen omgekeerd. Fujita maakte de 90 minuten vol als kapitein. Yamamoto kwam niet van de bank. Japan won de wedstrijd met 2-0.

Japan - Suzuki

Op 21 maart 2024 speelde het Japanse eerste elftal tegen Noord-Korea. Zion Suzuki stond de hele wedstrijd in het doel en maakte een goede indruk: mede dankzij twee belangrijke reddingen kreeg hij een 7 op 10.

De terugwedstrijd in Noord-Korea werd plots geannuleerd, waardoor Zion vroeger naar Haspengouw kon terugkeren.

Kortom, verschillende Kanaries lieten zich de voorbije weken gelden op het internationale toneel en zijn klaar voor de play-offs.

België U18 - Lendfers

Op 22 en 25 maart namen de U18 van België en Wales het tegen elkaar op. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-0 winst voor de jonge Duivels. Matt Lendfers kreeg nog rust tijdens deze wedstrijd.

Tijdens de 2de wedstrijd mocht de Kanarie de volledige wedstrijd onder de lat plaatsnemen. Uiteindelijk verloor België de wedstrijd wel met 0-1.

Mauritanië - Koita

Mauritanië had deze interlandbreak twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma staan. De eerste wedstrijd namen ze het op tegen Mali, deze werd met 0-2 verloren. De tweede wedstrijd, tegen Marokko, eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Abou Koïta kampte met licht blessureleed en stond daarom niet op het wedstrijdblad.