Coppens

Ananou - Janssens - Godeau

Vanwesemael - Ito - Dumont - Bocat

Barnes - Kaya - Bertaccini

Na 1 minuut is het al raak voor de Kanaries. Het begint met een goede interceptie van Bocat, die de bal aflevert aan de rand van de 16. Kaya pikt de bal op, snijdt naar binnen en trapt in de korte hoek binnen.

Amper 3 minuten later is daar al de volgende grote kans voor STVV. Godeau speelt een goeie diepe bal over de grond naar Bertaccini. Die is sneller dan zijn tegenstander en brengt de bal laag voor. Barnes loopt goed in, maar schiet de bal op doelman Margueron.

In minuut 14 wint Bocat een kopduel na een doeltrap van Seraing. De bal komt zo bij Bertaccini terecht. Hij twijfelt niet, sleept de bal langs zijn tegenstander en trapt met links op doel. De keeper pareert, het gevaar is geweken.

In de 21ste minuut steekt Seraing voor het eerst de neus aan het venster. Tshibuabua geeft een goeie steekbal, ex-kanarie Balongo neemt de bal één keer mee en trapt in de korte hoek. Coppens heeft echter een goede reflex in huis en duwt in hoekschop.

Even later ziet onze doelman een mogelijkheid om een snelle aanval te lanceren. Jo speelt de bal lang naar Kaya, die de bal vervolgens doorkomt en zo Bertaccini alleen voor doel zet. Adriano laat de doelman geen schijn van kans: 2-0 voor STVV.

STVV speelt in de opbouw met veel vertrouwen. Eén keer gaat het echter mis. Seraing reageert scherp op het balverlies achterin en verkleint de kloof tot 2-1.

Even later recupereert Kaya de bal op het middenveld. Na een lange rush zondert hij Ito alleen af voor doel. De lob van De Magiër verdwijnt echter over het doel. We gaan rusten met 2-1.

Tweede helft

Coppens

Van Helden - Janssens - Teuchy

Barnes - Diriken - Dumont - Ogawa

Kaya - Zahiroleslam - Bertaccini

Na amper 4 minuten in de tweede helft grijpt Diriken naar zijn hamstring. De pas ingevallen youngster moet helaas het veld verlaten. Nhaili komt in zijn plaats.

In de 53ste minuut kan Ogawa de opbouw van Seraing verstoren. Kaya komt aan de bal en trapt de bal overhoeks richting het doel. De bal spat jammer genoeg uit elkaar tegen de buitenkant van de paal.

Enkele ogenblikken later is er de volgende kans voor de Truienaars. Zahiroleslam dribbelt op en vindt aan de linkerkant de alleenstaande Bertaccini. Die maakt zijn actie en brengt de bal voor. Zahiroleslam staat op de goede plek en trapt in één tijd. De bal gaat nipt voorlangs.

In minuut 65 komt Seraing voor de eerste keer opzetten in de 2de helft. Een steekpass wordt goed verwerkt door Segbe. Die schiet hard op doel, maar Coppens heeft een goede parade in huis.

Balverlies op het middenveld bij STVV leidt tot nieuw gevaar. De bal wordt meegegeven aan Segbe. Die trapt van net buiten de zestien, maar Van Helden weet er nog net zijn voet tussen te zetten. De bal rolt in corner.

In minuut 82 is er een carambole in rechthoek van STVV na een corner. De bal valt voor de voeten van Dembele en die trapt van dichtbij hard richting de winkelhaak. De bal leek binnen te gaan ... maar Coppens weet met een wereldsave de gelijkmaker te voorkomen.

De volgende corner voor voor de uitploeg is wederom gevaarlijk. De bal valt opnieuw voor de voeten van een Seraing-speler. Die trapt echter recht op Coppens.

Kaya is in goede doen en begint weer aan een solo. Hij geeft de bal met een korte steekpass mee aan Bertaccini die met een lob mooi afwerkt. Het doelpunt wordt echter afgekeurd voor buitenspel.

De wedstrijd wordt afgefloten. De eindstand is 2-1.