• First Team

Matchpreview STVV - KAS Eupen (02/10)

Het wordt legendarisch op zondag!

STVV - Eupen op een zondagavond om 21.00 uur? Dat vindt niemand echt leuk. Maar wij geven je een reden, hmm nee eigenlijk 70 redenen om morgen naar Stayen af te zakken! Meer dan 70 STVV-legends werden uitgenodigd voor de wedstrijd van zondag en zullen rondlopen op de verschillende tribunes. Van Lon Polleunis over Mbonabucya tot Rob Schoofs, kun je sterren uit alle decennia tegenkomen.

> bestel jouw tickets voor de Legends Game hier
> stem op de spelers van de eeuw hier

Op het veld wacht de jongere spelers een zware taak. De Oostkantonners komen op bezoek. Eupen staat op de 15e plaats in het klassement en is op zoek naar punten om uit de degradatiezone te geraken. Na 2 weken zonder wedstrijd zullen de spelers van Hollerbach vanaf minuut 1 scherp moeten zijn om de hongerige Pandas te verslaan.

Head to head

  STVV KAS Eupen
Positie 9 15
Doelpuntensaldo 2 -8
Vorm WDLW WDDD

Laatste twee confrontaties:

  • KAS Eupen - STVV: 2-1
  • STVV - KAS Eupen: 2-0

Ook thuis punten pakken is belangrijk voor de Kanaries. Met hun 12 nederlagen in 16 uitwedstrijden spreken de statistieken van Eupen in ons voordeel, maar in het voetbal kan alles gebeuren. Een belangrijk wapen voor geel-blauw dit seizoen zijn de hoekschoppen. Met 3 doelpunten uit corners deze campagne is STVV de meest efficiënte ploeg op dat gebied. En de meester achter deze hoekschoppen is Christian Brüls. De 33-jarige Oostkantonner vierde vrijdag zijn verjaardag en gaat op zoek naar een overwinning als cadeau. Bekijk hier zijn wedstrijdvoorbeschouwing:

Share this message