KANARIES SLAAN HUN VLEUGELS UIT

De voorbije weken gaven 4 Kanaries het beste van zichzelf tijdens interlandwedstrijden: Konaté, Schmidt, Hashioka & Lendfers. Onze nummer 6 trad aan bij Guinee, de Japanse ‘Samurai Blue’ namen het op tegen Uruguay en Colombia en Lendfers toonde zich bij de U17 Rode Duivels.

Mory Konaté (Guinee)

Onze boomlange middenvelder speelde twee belangrijke kwalificatiewedstrijden voor het Afrikaans Kampioenschap met zijn land. Konaté was in beide ontmoetingen met Ethiopië invaller. In de eerste wedstrijd scoorde Guinee kort na zijn invalbeurt het tweede doelpunt. Mory speelde goed en kreeg een schietkans, die helaas het doel miste.

In de tweede wedstrijd had Guinee de nodige moeite om door de verdedigingslinie van Ethiopië te breken, maar uiteindelijk wonnen ze toch met 2-3. Konaté werd in de 74e minuut op het veld gebracht.

“Le Syli National” staat momenteel 2de in de groep, op gelijke hoogte met nummer 1 Egypte.

Daniel Schmidt en Daiki Hashioka (Japan)

Japan nam deel aan de traditionele Kirin Challenge Cup, een internationaal vriendschappelijk toernooi georganiseerd door de Japanse brouwerij Kirin. De Samurai Blue namen het in Tokio op tegen Uruguay en in Osaka tegen Colombia. Kanarie Daniel Schmidt begon in beide oefenwedstrijden in doel. Tegen Uruguay hield hij tot de 38de minuut de nul. Het (onhoudbare) eerste tegendoelpunt bleek meteen het laatste. Japan – Uruguay eindigde op een 1-1 gelijkspel. Ook Hashioka verscheen even op de grasmat: in de 89e minuut viel hij in.

In de tweede wedstrijd scoorde Japan heel vroeg in de wedstrijd, dankzij een kopbal van Mitoma (ex-Union) in de derde minuut. Colombia kwam terug in de partij, toen Duran het tegendoelpunt maakte in de 33ste minuut. In de tweede helft besliste Colombia de wedstrijd. De Zuid-Amerikanen wonnen uiteindelijk met 1-2. Ondanks de nederlaag werd de prestatie van Schmidt beoordeeld met een mooie 7/10.

Matt Lendfers (U17 België)

Tot slot nam onze talentvolle keeper Matt Lendfers deel aan de kwalificatiecampagne van België voor het Europees Kampioenschap U17. Matt stond onder de lat tijdens de eerste match tegen Slovenië. Na een reeks aanvallen openden de Slovenen de score in de 58e minuut. De jonge Duivels gaven echter niet op en sleepten nog een punt uit de brand: eindstand 1-1. De andere twee wedstrijden (twee nederlagen) keek jonge Kanarie toe vanop de bank.