Wedstrijdverslag PO2: KV Mechelen - STVV

Van Helden – Smets – Godeau

Vanwesemael – Delorge – Fujita – Ogawa

Yamamoto – Kaya - Koïta

Coach Fink voert 6 wijzigingen voor in de basiself. Op de flanken lossen Ogawa en Vanwesemael hun kompanen Bocat en Ananou af. Fujita start centraal op het middenveld na zijn uitstekende invalbeurt van vorig weekend. Vooraan verschijnt er met Koïta – Kaya – Yamamoto een nieuw trio ten tonele.

De Kanaries moeten even wennen aan de nieuwe samenstelling en starten aarzelend. In de 6de minuut leidt dat tot de eerste Mechelse kans. Na een afgeweerde corner haalt ex-Kanarie Rob Schoofs uit, Suzuki gaat goed plat.

Na die verwittiging nemen de Truienaars het heft wat meer in handen. Het steriele overwicht heeft echter geen doelrijpe kansen tot gevolg.

In de 26ste minuut houdt het stadion even de adem in. Oorspronkelijk om sportieve redenen, wanneer een indraaiende vrijetrap door de benen van Suzuki richting doel glipt. En vervolgens om medische redenen, wanneer Rein Van Helden na een reddende sliding met zijn achterhoofd tegen de grond smakt. Rein moet met hoofd- en nekpijn vervangen worden. Wolke Janssens neemt de fakkel centraal in de verdediging over.

In de 34ste minuut kriebelen de tenen van Koïta, wanneer een doorgebroken Ogawa wordt neergesabeld. Abou’s pegel zoeft echter over de Mechelse kooi.

In de 39ste minuut brandt de lamp aan de overkant van de Kazerne. Na een counter wijkt het schot van Schoofs af, om vervolgens de lat te schampen. In de daaropvolgende fase moet Suzuki van dichtbij redding brengen.

Het venijn van de tweede helft zit in de staart. Na een overtreding aan de rand van de zestien krult Mrabti een vrije trap tegen de paal. In het geharrewar dat daarop volgt frommelt Bates het leer tegen de netten. 1-0 in de absolute slotseconden. Een serieuze domper.

Tweede helft

Opstelling:

Suzuki

Janssens – Smets – Godeau

In de tweede helft doorbreekt Delorge de studieronde met een splijtende pass. Koïta is de bestemmeling, keeper en paal voorkomen de gelijkmaker. Even later treffen ook de Kakkers het doelhout, na een penseelstreek van Hairemans.

In de 56ste minuut counteren de Maneblussers opnieuw messcherp. Een lange bal verschalkt de Truiense verdediging, Hairemans geeft de simpele assist aan Bassette. 2-0, een schier onoverbrugbare achterstand.

In een reactie op de dubbele achterstand verschuift Fink zijn pionnen. Ito, Zahiroleslam en Steuckers vervangen Fujita, Kaya en Yamamoto. Aanvankelijk sorteren die wissels weinig effect: Suzuki moet de handen uit de mouwen steken na een snel genomen vrijschop.

Even later is er wél de reactie van STVV. Zahiroleslam creëert een kans voor zichzelf en schiet voorlangs. Ook dit keer is zo’n speldenprik de voorbode van een doelpunt. Een prinsheerlijke combinatie tussen Steuckers en Ito snijdt als mes door de Mechelse boter: Ito scoort zijn derde goal in drie wedstrijden tegen KV.

De aansluitingstreffer zaait twijfel bij de thuisploeg, geel-blauw duwt door. Wat heel het stadion aanvoelt, gebeurt ook. Na een geduldige opbouw speelt Delorge Abou Koïta vrij. Zijn komeet sterft in de linkerbovenhoek: 2-2. Vintage Abou, zijn 15de roos van het seizoen.

79ste minuut, opnieuw Truiense dreiging. Steuckers vindt collega-magiër Ito, maar Coucke redt de poging. De partij dendert voort, met eerst twee kleine kansen in de 86’. Bertaccini en Delorge kunnen de doelman echter niet echt bedreigen.

De kansen voor Zahiroleslam en opnieuw Delorge net daarna zijn daarentegen reusachtig. De winning-goal lijkt echt onvermijdelijk. En ze valt ook … Eén minuut voor het eind van de reguliere speeltijd doet Ito wat Ito doet tegen Mechelen. Scoren en de match beslissen. Wat een avond, wat een slot!